ELM & Willow House willow house architects eat

This project involves restoration and alteration to the existing Edwardian house, and the demolition and construction at the rear for a new addition. The transparency and openness of the new part is a deliberate counterpoint to the introverted Edwardian house with its dark central corridor. Our intention was to create an “Inside is outside is inside” environment, where inside and outside spaces were interchangeable elements. The project evokes a certain reference to the Farnsworth House by Mies van der Rohe, and many courtyard houses in Melbourne by McGlashan and Everist.

ELM & Willow House interior willow house architects eat

ELM & Willow House interior willow house

ELM & Willow House interior inside spaces

ELM & Willow House outside spaces

ELM & Willow House bath interior willow house architects eat