Beach residence interior beach residence interior

The design response situates the structure among the trees directly between the beach and the meadow, with walls of glass opening out to both. While actual shelter is provided, the experience is of nearly complete openness to the environment, with a minimized structure meant to disappear from view. via

Beach residence interior beach residence interior a

Steel tube columns minimize visible structure from the interior, while wood shear-wall elements provide a bold form when seen from the exterior. A matt-slab was utilized to avoid excavation, and the foundation recessed to minimize the footprint.

Beach residence interior beach residence exterior

Beach residence interior beach residence exterior a

Beach residence interior beach residence bedroom