bon-restaurant-bucharest

Romanian architects Cristian Corvin has recently designed the BON restaurant in Bucharest. Central Bucharest and Romania in general, goes these days through a craze of demolishing old buildings. For the new BON restaurant, Corvin used over 200 reclaimed doors, windows and blinds as wall paneling. Carefully placed light sources adds to the theatrical yet cozy atmosphere. Some of the doors were used as fence to the building sites hence the graffiti and the extreme wear on some of them. Corvin has left most of the doors as he found them while only the shades of a few were altered to meet the discreet three tones color scheme of the design (white, blue, red). This project, like many others designed in collaboration of Vlad Vieruis architect, is an attempt to keep some memories of the disappearing past.

bon-restaurant-bucharest2

bon-restaurant-bucharest1

bon-restaurant-bucharest8

bon-restaurant-bucharest3

bon-restaurant-bucharest4

bon-restaurant-bucharest5

bon-restaurant-bucharest6

bon-restaurant-bucharest7