london-house8

London studio David Mikhail Architects has renovated a nineteenth-century house in London and added a glazed kitchen and dining room at the rear. Recent additions and extra staircases were removed to make room for the new rear extension: a larch-framed glass box that stretches along the rear elevation to create an open-plan kitchen and dining room at the lowest ground floor level. This room is double-height on one side to accommodate a staircase and mezzanine library.

london-house4

london-house3

Spatial remodelling has focused on the rear, the basement and attic. The garden has also been designed by David Mikhail Architects (with planting by Jane Brockbank) and is the other significant addition to the building. via

london-house10

london-house2

london-house1

london-house

london-house6