interior-loft-apartment8

AO Studios renovated a home in Bishan Town, Singapore. The main priority,  were to enlarge the feeling of the spacious in the apartment.  All the original swing doors were replaced with pocket sliding panels that hides away when a not in use. This space-saving solution also means that less room is taken up by the opening and closing of doors. The whole idea was to devise a series of sliding door panels throughout the apartment so that the home could be segregated into different sections when it is needed. This is a perfect way to minimise wastage when the air-conditioning is switched on to minimize energy consumption. However, most of the time the living and circulation spaces in this 1300 square feet apartment just flows into one another providing clutter free spaces which boast minimal fuss.

interior-loft-apartment7

interior-loft-apartment5

interior-loft-apartment 6

interior-loft-apartment3

interior-loft-apartment4

interior-loft-apartment2

interior-loft-apartment1