Sam Sam Korean Chicken and Beer

August 27, 2019 Design Ideas

Sam Sam’s interior explores a sense of elegance and modesty with its clean, perpendicular and tiled design that flows continuously around the walls, floors and furniture, forming soft curved surfaces along the corners of the space. Similar to Sam Sam’s menu, its overall scheme, lighting features, and seating layout also gives a contemporary approach to the retro style of the 60s and the architecture of traditional Korean public baths.

This small-scale restaurant (17m2 of dining area) is constituted to have more than 12 seats including self-ordering kiosks, a counter and bar area. With this programme, our team played with different types of compositions, configurations and layouts such as elevating the main seating area to create dimensions in a compact space. My team also added a sense of sophistication and uniqueness in the project by embracing the seating style of public baths while curving their edges to emphasize continuity and minimalism.

This idea became one of the challenges the team had to resolve since the tiles used were not made for an unconventional scale and design. The team had to calculate and run through all the tile work in 3d to make all the lines and elements continuous no matter how many corners and level changes there were.  Photos by nguyen dang;

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!